4 Kesalahan Ringkas Yang Menyebabkan Resume Tak Dipandang

Sudah banyak kali hantarkan resume tetapi tidak pernah dihubungi atau dipanggil untuk di interview?

Jika ya anda mungkin melakukan kesalahan yang menyebabkan resume anda dibuang sebelum pihak HR membaca Resume anda dan berikut kami berikan sebab-sebab resume anda tak dipandang dan dibuang.

Jom kuasai 10 skill microsoft excel ini agar kerja jadi lebih mudah

Jangan nak memandai-mandai letak “Microsoft Office” dalam resume/CV/LinkedIn korang kalau sebenarnya korang tak tahu apa-apa. Jangan disebabkan nak mengampu majikan, korang penuhkan bahagian “skill” itu walaupun sebenarnya ‘kosong’

Cara Menulis Surat Kiriman Rasmi Yang Betul

Surat rasmi merupakan surat formal yang dibuat khusus untuk tujuan yang rasmi. Surat rasmi tidak boleh ditulis sesuka hati kerana ia memerlukan format tertentu, penggunaan bahasa serta huruf yang betul

Formula Pengurusan Kewangan Bagi Yang Baru Mula Bekerja

Langkah-langkah yang diberikan sesuai untuk mereka yang telah lama mempunyai pendapatan dan berbelanja, kerana mereka telah ada pengalaman menguruskan pendapatan sendiri.

AMALKAN 13 TIPS TEMUDUGA INI, ANDA GERENTI DIAMBIL BEKERJA​

Sedang bersiap sedia untuk temuduga paling penting dalam hidup anda? Zaman serba mencabar ini, persaingan untuk mendapatkan kerja sangat sengit..

AJ Tawakal Management Sdn Bhd was set up in response to the challenge to fullfill client output, reducing the rate of unemployment and to provide more job opportunities for local people.

CONTACT US

AJ Tawakal Sdn Bhd.
22L1, Jalan Paya Ikan, Taman Harta Pertama, 75150, Malacca
hr@ajtawakal.com
www.ajtawakal.com

X